ММА мечта: Готвят бой между Багата и легендата Фьодор Емилианенко

снимка: mmajunkie.com

Мечтана среща за българските фенове на бойните спортове и в частност на ММА може да се превърне в реалност. Шефът на ММА организацията WSOF – Рей Сефо, иска да види на ринга един срещу друг българския боец Благой Иванов-Багата и руската легенда Фьодор Емелианенко.

"За мен Фьодор е легенда и изпитвам голям респект към него. Прекарал съм малко време с него в Япония и видях, че е много приятен човек", каза Рей Сефо за руския боец.

"Всъщност японците предложиха на мен възможността да се бия с него около пет седмици преди вечерта на двубоя. За мен това бе чест, но им казах, че дали ще победя или загубя в такъв мач, за мен би било страхотно да участвам в него. Но в същото време пет седмици не са достатъчни, за да се подготвя за човек като Фьодор. Ако не съм достатъчно подготвен, това би било неуважително към него и самия мен!", разказа Сефо.

„Бих искал да видя двубой между Багата и Емелианенко. Ще седна да говоря с организаторите на RIZIN и ще преценим дали това е възможно и дали ще достигнем до консенсус. Определено бих искал да видя този двубой!”, обяви Сефо.

Благой Иванов победи руснака през 2008 година по време на Световното първенство по бойно самбо в Санкт Петербург.