ММА-гладиаторът Деян Топалски не успя за завоюва титлата в TFC 15

Звездата ни в смесените бойни изкуства Деян Топалски не успя да спечели титлата в средна категория на ТFC 15 (Top Fighting Championship) в средна категория, информира pleven.utre.bg.

В "KBS Sports World Arena" в Сеул действащият шампион Джей-Юнг Ким направи успешна защита срещу ММА боеца от Плевен.

Срещата започна равностойно, като през първите пет минути Топалски видимо доминираше и рундът бе в негова полза.

И двамата бойци започнаха равностойно втората част, но 173-сантиметровият Ким успя да нанесе точен удар с ръка в главата на българина и да го повали, което пък му отвори възможност за сериозна атака.

И въпреки че Топалски опита да контрира, реферът побърза да прекрати мача и да вдигне ръката на корееца за радост на местните фенове.

Българският боец бързо се изправи на крака, но нямаше как да скрие разочарованието си от развоя на двубоя. Това бе четвътра загуба в ММА визитката му, докато кореецът записа 23-ти успех в своята. 

"Този път не ми се получи. Загубих с ТКО във втория рунд. Съжалявам и се извинявам на всички, които ме подкрепяха и подведох. Мачът вървеше в моя полза, но Ким ме засрещна във втория и това беше решаващо.

Опитът е най-важното нещо, но ми писна да се провалям в най-важните моменти. Благодаря на всички за подкрепата, и отново съжалявам, че не ви зарадвах. Сега е време за кратка почивка и време за семейството ми, което обичам", сподели Деян Топалски в социалните мрежи.