ММА бойци ще се бият в подкрепа на Аян Садъков

снимка: lokomotivpd.com

ММА бойци от България и Румъния ще се бият тази неделя в Пловдив в подкрепа на легендарния футболист на Локомотив /Пловдив/ Аян Садъков, който страда от амиотрофична латерална склероза.

Това съобщиха участниците в мачовете на пресконференция в общината. Състезанието "MMA Grand Arena" ще се проведе на 7 септември от 20:30 часа на стадион "Пловдив".

Бойците ще участват в мачовете с тениски с лика на Садъков, ще събират средства и за малкия Тони Панайотов, който страда от детска церебрална парализа.

Състезанието включва шест срещи, една от които международна. Специалната арена ще бъде изградена на стадиона, в която ще има специална клетка. На две видеостени любителите на този спорт ще могат да наблюдават отблизо всички срещи.

Идеята е да се популяризира този спорт, каза един от организаторите Иван Запрянов, като уточни, че това не е "бой, а спорт". На стадиона се очакват да пристигнат около 10 000 фенове на бойните изкуства, като най-любопитната среща се очаква да бъде в категория 70 кг. между шампиона в борбата Валентин Бенишиев и Дину Букалет от Румъния. Входът е свободен за посетители.