Министър Георгиева реши: На България не ѝ трябва бобслей

Министърът на спорта Мариана Георгиева отряза федерацията по бобслей.

Тя най-напред дала утвърдителен отговор на ръководството и изпратила тима на състезания в Германия, но вчера националите получили обаждане да се прибират, защото този спорт няма да се развива у нас. Причината била, че нямаме улей.

"Интересно е как така развиваме ски скока, след като нямаме нито една действаща щанца и дори детската в Самоков бе затворена, защото е опасна. Как се финансира федерацията по шейни, след като и на децата е ясно, че тези два спорта се развиват на един и същи улей. Защо за едни може, а за други - не може", ядосва се пилотът ни Стефан Василев.

"Имахме една ползотворна среща с министър Мариана Георгиева и това ни изненада доста. От 30 години го има този спорт и ще продължи да го има", допълни той пред "Труд".

Нашите се надяваха, че ще класират четворка на олимпийските игри в Сочи, защото нямало доста силни кандидати. Сега обаче не е ясно.

За последно България участва на бобслей през 2002 година в Солт Лейк Сити. И там успяхме да надвием принца на Монако Албер, който така и не записа по-добро класиране от българите в цялата си кариера в този спорт и доста по-сериозния си личен бюджет.

Министърът на спорта Мариана Георгиева отряза федерацията по бобслей. Тя най-напред дала утвърдителен отговор на ръководството и изпратила тима на състезания в Германия, но вчера националите получили обаждане да се прибират, защото този спорт няма да се развива у нас. Причината била, че нямаме улей. "Интересно е как така развиваме ски скока, след като нямаме нито една действаща щанца и дори детската в Самоков бе затворена, защото е опасна. Как се финансира федерацията по шейни, след като и на децата е ясно, че тези два спорта се развиват на един и същи улей. Защо за едни може, а за други - не може", ядосва се пилотът ни Стефан Василев. "Имахме една ползотворна среща с министър Мариана Георгиева и това ни изненада доста, заяви той пред в. "Труд". - От 30 години го има този спорт и ще продължи да го има." Нашите се надяваха, че ще класират четворка на олимпийските игри в Сочи, защото нямало доста силни кандидати. Сега обаче не е ясно. За последно България участва на бобслей през 2002 година в Солт Лейк Сити. И там успяхме да надвием принца на Монако Албер, който така и не записа по-добро класиране от българите в цялата си кариера в този спорт и доста по-сериозния си личен бюджет. Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=460898