Милан смени "Адидас", ще се облича с "Пума" от лятото

снимка: twitter.com

Милан е отбор на промените не само във футболно и спортно-техническо отношение, но и що се отнася до маркетингова стратегия. "Росонерите" обявиха официално, че от лятото на 2018 клубът ще има нов спонсор. Това е гигантският спортен концерн "Пума", който ще замени досегашния спонсор "Адидас".

Спортната марка обяви новината в официално съобщение. "Пума и Милан оповестяват дългогодишното си партньорство, което ще обедини от 1 юли 2018 година две от най-големите и амбициозни марки във футболната индустрия".

Генералният директор на "Пума" Бьорн Гулден изрази задоволството си от сключената сделка със 7-кратните шампиони на Европа: "Много сме горди от това партньорство с Милан. Това е един от най-големите и успешни отбори в историята на футбола и има почитатели по целия свят. Клубът и феновете му показват истинския дух на футбола. По мое мнение фланелката на Милан е една от най-значимите в света. Нямаме търпение да започнем нова глава в историята на този легендарен клуб, която ще бъде написана от "Пума".

Спортният директор на Милан Марко Фасоне също не спести суперлативи към новия проект, който приобщава Милан към богатото семейство на германския концерн.

"Чувствам особена радост от осъществяването на това партньорство с "Пума", които имат особено отношение към спорта и футбола. Това е значима и международна марка, с която ще се свържем в следващите сезони", сподели Фасоне.