Конте: Аз съм бедствие в трансферите

снимка: twitter.com

Мениджърът на Челси Антонио Конте призна, че е истинско "бедствие", що се отнася до убеждаване на ръководството да му осигури необходимите играчи на трансферния пазар. Италианският специалист призна, че може да спестява и да се справя с наличните играчи повече от всеки друг треньор, но тази част от работата му пречи да осъществява грандиозни сделки.

"Ако имам играч, който е на ниво 6, аз го качвам на 8. Ако имам футболист на ниво 8, го вдигам до 10-о", заяви Конте. "Задачата ми е да подобря всеки състезател във всеки един аспект: психическа устойчивост, желание, воля, тактика. Много съм добър в това", не спести скромности италианецът.

"Но мисля, че съм бедствие в това да убедя клуба да купува играчи. В този аспект мога много да се подобрявам. Трябва да се уча от останалите мениджъри. Трябва да говоря повече с други наставници, които умеят да убеждават клубовете си да харчат пари за класни играчи", сподели мениджърът на "сините" от Лондон.

В Серия "А" той спечели три титли с Ювентус, а в първия си сезон в Англия завоюва трофея във Висшата лига. Всички тези успехи обаче бяха постигнати без особено грандиозни сделки, което е похвално за Антонио Конте.