Мартин Чой стартира в „12 часа на Портимао“ този уикенд

Най-успешният български мотоциклетист Мартин Чой продължава участието си във втория кръг от състезателен сезон 2016 на Световното първенство по мотоциклетизъм за издръжливост „12 часа на Портимао“.

Пилотът ще стартира първенството като част от отбора на BMW Motorrad. Надпреварата ще бъде предавана пряко по Евроспорт 2 на 11-и юни (събота) от 11:15 до 14:00 ч. и от 21:00 до 23:45 ч.

Мартин Чой стартира тазгодишния сезон като част от EKO Racing BMW Motorrad Bulgaria Team. По време на кръговете от Световния Ендурънс Шампионат на Франция „24 часа на Льо Ман“ Чой регистрира първото участие на българин в първенството. Пилотът постигна невиждан досега подвиг в историята на шампионата, след като остана единственият състезател в тима си и успя да стигне до финала след 15 часа самостоятелно каране.

Мартин Чой е 24-кратен шампион на България и Източна Европа, както и Eвропейски шампион за 2011 г. По-рано тази година беше анонсирано уникалното партньорство между настоящия генерален спонсор на Мартин Чой бензиностанции ЕКО и BMW Motorrad България, което доведе до новото име на отбора, с който той се състезава – EKO Racing BMW Motorrad Bulgaria Team.

Той регистрира първото участие на български пилот в кръговете от Световния Ендурънс Шампионат във Франция „24 часа на Льо Ман“. По време на дебюта си състезателят постигна невиждан досега подвиг в историята на шампионата, след като остана единственият пилот в тима си и успя стигне до финала след 15 часа продължително каране.

По време на участието си в Балканския шампионат по мотоциклетизъм в Серес, Гърция, през април месец тази година българският състезател записа двойна победа и триумфира пред погледа на близо 2 000 души публика.

„След незабравимите изживявания на „Льо Ман” и победите в Серес съм зареден с оптимизъм и амбиция за нови успехи. Намирам се в много добра форма, а силната подкрепа на бензиностанции ЕКО и BMW Motorrad ми дава спокойствие и допълнителна увереност. Състезанието в Португалия е поредното голямо предизвикателство пред нашия тим, но през последните 3 месеца с ЕКО България работихме усилено и се чувствам подготвен за „12-те часа на Портимао“.

Състезанието ще е тежко, но вярвам, че ще го издържим с чест. Тимът ни е конкурентен и се надявам да сме здрави, да нямаме контузии и да успеем да влезем в топ 10.”, заяви Мартин Чой.