Марсел Хиршер с рекорди и победа в гигантския слалом

снимка: БТА/AP

Лидерът в генералното класиране Марсел Хиршер (Австрия) спечели гиганския слалом за мъже от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в германския зимен център Гармиш-Партенкирхен.

Хиршер, световен вицешампион в дисциплината, поведе убедително още след първия манш и триумфира на пистата "Кандахар" с общо време 2:43.23 минути.

Той записа четвърта поредна победа в гигантски слалом, което е безпрецедентно постижение за австриец, както и 30-и успех в кариерата си за Световната купа. Втори на 3.28 секунди се нареди местният любимец Феликс Нойройтер.

37-годишният Бенямих Райх (Австрия) се класира трети с пасив от 3.44 секунди.

Трикратният световен шампион Тед Лигети (САЩ) остана четвърти на 3.56 секунди. Марсел Хиршер, който се бори за четвърта поредна Световна купа, води в подреждането за големия кристален глобус след 29 от 37 старта с 1128 точки.

Втори е Киетил Янсруд с 940 точки, а трети - Aлекси Пинтюро (Франция) със 744 точки. В класирането за малката световна купа в дисциплината начело е Хиршер с 560 точки, пред Тед Лигети (САЩ) с 372 точки и Алекси Пинтюро с 355 точки.