Марадона стана президент на беларуски средняк

Диего Марадона изненадващо стана президент. Легендарният аржентински футболист оглави беларуския Динамо (Брест). Освен с президентски пост, Дон Диего стана и отговорник по футболните въпроси на клуба. Той ще започне работа след края на световното първенство в Русия.

„Динамо (Брест) ме назначи за президент и отговорник за футболните операции в клуба. Благодаря на хората в Беларус за доверието. Както винаги, ще работя с всички сили, за да превърна отбора в конкурентен на останалите“, обяви Марадона на профила си във „Фейсбук“.

Динамо (Брест) в момента е на осмо място в първенството на Беларус. Клубът никога не е печелил шампионската титла и това ще бъде една от задачите на аржентинската футболна легенда.

„Диего се изправя пред ново предизвикателство. Поредното в неговия живот“, коментира неговият адвокат Матиасс Морла в „Туитър“.

Освен за първия отбор, Диего Марадона ще отговаря за стратегията за развитие на клуба, както и за тази на футболната академия в Брест.

Съвсем наскоро 57-годишният световен шампион от Мондиал'86 прекрати работата си в Ал Фуджайра от ОАЕ, след като не успя да изведе отбора до директна промоция в елита. Марадона беше начело на отбора от миналия май.