"Лъвиците" подчиниха Словения и тръгнаха ударно в световните квалификации

снимка: Facebook.com/Bulgarian Volleyball Federation

Женският национален волейболен отбор на България започна ударно световните квалификации в Холандия. Възпитаничките на Иван Сеферинов излъгаха Словения и надделяха над съперничките с 3:1 (25:18, 25:19, 20:25, 25:22) за точно 100 минути игра. Така "лъвиците" тръгнаха с ценни три точки в група G, в която трябва да заемат едно от първите две места, за да се класират на световното първенство.

Нашите момичета доминираха в първите два гейма и ги затвориха с разлика, а словенките не оказаха никаква съпротива. В третата част обаче те показаха истинското си лице и водеха през целия гейм. Словенките дръпнаха с 11:6, а после и с 16:11 при второто техническо прекъсване, след което взеха частта. Силите им за пълен обрат обаче не стигнаха, а родните националки върнаха тонуса в играта си и затвориха мача при 3:1 гейма.

Най-резултатна за България бе Емилия Димитрова с 15 точки, а Добриана Рабаджиева добави още 12 за успеха на "лъвиците". Христина Русева и Страшимира Симеонова помогнаха с по 11 точки за победата. 17-е точки на Иза Млакар за словенките не стигнаха за нещо по-съществено в срещата.

Утре "лъвиците" се изправят срещу Чехия в 15:30 часа българско време.