Лундквист с клубен рекорд за Рейнджърс

снимка: БТА/AP

Хенрик Лундквист спря 30 шайби, а Ню Йорк Рейнджърс се наложи с 4:2 над Уинипег в среща от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Карл Хагелин пък отбеляза три от попаденията за нюйоркчаните, с което помогна на шведския вратар да изравни клубния рекорд по победи. Лундквист, сребърен медалист от Сочи 2014 с Швеция, спечели своята победа номер 301 с екипа на Рейнджърс, с което изравни победителя в купа "Стенли" Майк Рихтер.

Той ще получи възможност да подобри върховото постижение за отбора от Ню Йорк още в неделя, в мач срещу Сан Хосе - лидер в Тихоокеанската дивизия с актив от 97 точки след 4:3 срещу Ню Йорк Айлъндърс.

Крис Крейдърс също се разписа за Рейнджърс, които са с баланс от 1:2 победи в серията гостувания в НХЛ. Мат Нието и Джейсън Демерс вкараха в първата част при победата на Акулите срещу Айлъндърс.

Джо Торнтън и Марти Хавлат добавиха останалите шайби, с което Сан Хосе остана равен с Анахайм на върха в дивизията си. Патоците се наложиха с 6:4 над Колорадо след шест гола във втората част, посочва БТА.