Лигети спечели последния гигантски слалом преди Сочи

галерия:

Г-н Гигантски слалом Тед Лигети (САЩ) (на снимката горе) спечели безкомпромисно старта от дисицплината в швейцарския зимен курорт Сен Мориц, след като бе далеч пред конкуренцията и в двата манша.

Световният шампион завърши с общо време 2:38.75 минути, като изпревари с цели 1.51 секунди австрийската гордост в алпийските дисциплиниМарсел Хиршер, който се задоволи с втора позиция.

Трети остана най-добрият французин в гигантския слалом – Алексис Пинтуро, чийто пасив бе 1.69 секунди спрямо победителят Лигети, който е основен фаворит за златния медал в дисциплината на предстоящите Зимни Олимпийски игри в Сочи 2014.

Досегашният лидер в генералното класиране за Световната купа Аксел Лунд Свиндал направи грешка и падна във втория манш, с което отпадна разочароващо. Така той загуби първата си позиция за големия Кристален глобус и от днес вече водач е Марсел Хиршер с 955 точки пред норвежеца с 897. Трети е Пинтуро със 774, а Лигети е 4-ти с 629.

4062493

С днешния си успех Лигети отново дръпна на Хиршер (на снимката горе) по брой победи в стартове от гигантски слалом през сезона в Световната купа. Първите два бяха спечелени от Лигети, следващите два – от Хиршер, а последните два преди днешния – от Феликс Нойройтер (Германия). Така Лигети вече има най-много през кампанията – 3, но пък Хиршер окупира челото в генералното класиране за Световната купа.

Остават 2 старта в дисциплината до края на сезона – гигантският слалом на Олимпиадата е насрочен за 19-ти февруари, след което са стартовете на 8-ми март в Кранска гора и на 15-ти в Ленцерхайде.