Левски Лукойл с първи трофей в новата ера! Триумфира в Балканската лига

снимка: lap.bg

Левски Лукойл спечели титлата в десетото юбилейно издание на Балканската лига. Във финала в турнира тимът победи Башкими с 83-72. Българският отбор не започна много добре мача, но направи обрат в края на първото полувреме и след това не изпусна аванса си. За този двубой Константин Папазов остави извън групата ДеянКарамфилов и Христо Николов.

Бронзовите медали в турнира бяха спечелени от Рилски спортист.

След оспорвано начало Башкими взе инициативата и дръпна с 18-10, но в края на първата част българският тим намали изоставането си на 3 точки. Отборът от Косово поддържаше крехък аванс през втория период, но след това Левски Лукойл стигна до пълен обрат и на почивката вече водеше с 42-37.

Воден от Божидар Аврамов, столичният тим увеличи аванса си на 9 точки след паузата. Башкими се доближи само на 1 в средата на третата четвърт, но след серия от 11-2 Левски Лукойл поведе за първи път в мача с двуцифрена разлика. Вместо обаче да натрупа още по-комфортна преднина преди решителните минути българският отбор позволи на съперника му отново да свали пасива си на 4.

Левски Лукойл започна последната част с 8 безответни точки. Това изглежда пречупи окончателно Башкими и тимът от София спечели мача, с което и трофея.

 Най-резултатен за победителите бе Божидар Аврамов с 21 точки. Станимир Маринов вкара 20, с 13 е НеманяМилошевич, а Павлин Иванов добави 10.

 За Башкими Ерик Стъц отбеляза 21 точки. С 18 завърши Арън Мос, а Микаиле Тмушич има 15.