(ВИДЕО) Индиана Пейсърс помете паркета с Кливланд на ЛеБрон и поведе в плейофите

Индиана Пейсърс изненадващо разби като гост Кливланд Кавалиърс в първия мач между двата тима на старта на плейофите в НБА. "Пешеходците" се наложиха с 98-80 и шокираха ЛеБрон Джеймс и компания, специалисти и букмейкъри. Преди срещата коефициентът за успех на "Кавалерите" бе 1,27 и те бяха тотален фаворит.

На паркета обаче нещата стояха другояче. Индиана спечели първата четвърт с умопомрачителна разлика 33:14. Последва пробуждане в началото на втората четвърт за домакините, но после те отново се отпуснаха и в крайна сметка Пейсърс се оттегли на почивка с преднина от 17 точки.

Третата част бе най-добрата за Кливланд, които стопиха аванса на гостите до само 8 точки. В решителните моменти Индиана издържа и с великолепна последна четвърт (25:15) заслужено победи за ужас за зрителите в залата. Така Индиана поведе в серията и показа, че на фаворита няма да му е никак лесно. Основното за успеха на Индиана бе играта в защита. Именно за по-разнообразни атаки трябва да помисли щабът на Кливланд, ако искат тимът да се изправи и да има шанс за нещо значимо през кампанията.

Страхотен мач изнесе звездата на Индиана Виктор Оладипо. Той записа 34 точки, 6 борби и 4 асистенции като заби и 6 тройки. За сравнение - ЛеБрон Джеймс също бе много силен, но само неговите усилия не достигнаха. Той приключи с поредния си трипъл-дабъл - 24 точки, 10 борби и 12 асистенции.