Лара Гут отново блести в Ленцерхайде

галерия:

снимка: БТА/AP

Лара Гут спечели супергигантския слалом в швейцарския курорт Ленцерхайде. Това бе и последния старт за сезона в тази дисциплина, а победата донесе на швейцарката Малкия кристален глобус.

Пред родна публика Гут финишира с време 1:17.14 минути и постигна втората си победа в рамките на два дни, след като вчера грабна победата и в спускането.

Втора, на 61 стотни зад победителката остана Ана Фенингер от Австрия, а трета с време 1:18.09 секунди се нареди словенката Тина Мазе.

Още две австрийки попаднаха в Топ 6 – Никол Шмидхофер, която е шеста, на 1,08 секунди от Лара Гут и Регина Щерц, заела петото място с време 1:18.59 минути. Шеста остана италианката Надя Фанкини.

Победата за Лара Гут бе шеста през сезона и общо десета в нейната кариера, с която тя спечели Малкия кристален глобус в дисциплината с 448 точки. За него искаше да се пребори олимпийската шампионка в дисциплината Ана Фенингер, но днес тя остана втора не можа да направи перфектното каране и в крайна сметка остава втора с 357 точки.

Трета в крайното класиране е Тина Вайратер, която се контузи по време на олимпийските игри и отпадна от битката за титлата в Супер-Г.

Фенингер обаче вече е недостижима на върха в генералното класиране за Световната купа. Със спечелените днес 80 точки тя вече има 1271 и е с аванс от 91 пред Мария Хьофъл-Рийш.

Германката обаче вчера падна лошо в спускането и пропуска последните стартове заради травмите. Пред трикратната олимпйска шампионка предстои трудното решение дали да продължи състезателната си кариера. Лара Гут пък е трета в с 1056 точки и не може да изпревари Фенингер при никакви обстоятелства.

Утре е отборното състезание по нации, а през уикенда в Ленцерхайде ще се проведат и техничните дисциплини при мъжете и жените.