Краси Анев се чуди дали да се отказва

снимка: Булфото

Най-добрият български биатлонист Красимир Анев Красимир Анев все още не е решил дали ще продължи кариерата си. Причината е, че той е в конфликт с новия наставник на тима Николай Захаров.

"Сега не мога да кажа нищо конкретно за това дали продължавам в биатлона, или не. Все още предстоят разговори с шефовете и мисля, че до няколко дни ще изляза с позиция какво ще се случва", заяви пред вестник "7 дни спорт" Анев.

Той отчете изминалия сезон като добър за него, а като грешка на олимпиадата посочи, че психически не е издържал на напрежението.

Относно закъснението в старта на подготовката Краси бе категоричен, че това е въпрос на организация. "Ако реша да продължа в биатлона, аз ще съм готов, защото моята работа е да спазвам професионално задълженията дори и извън лагерна обстановка и аз поддържам формата си.

Имах проблем с пушката, тъй като тя беше счупена, но вече имам нов приклад, копие на стария, и подобрявам и стрелковите си умения. Вчера президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска обяви, че има опция от Министерството на спорта Краси Анев да тренира с личен треньор и да получи отделно финансиране.

"Ние не искаме това да се случи, освен ако той не пожелае така", заяви олимпийската шампионка от Нагано'98.