Константинов: Целта е ясна, гоним финалната фаза

снимка: cev.lu

Българският национален отбор по волейбол замина тази сутрин за Полша, където в четвъртък (24 август) започва европейското първенство. Селекционерът Пламен Константинов остана доволен от подготовката на тима и от резултатите в контролите с Турция, Иран и Белгия, които бяха генералната репетиция преди шампионата на Стария континент.

Той заяви, че отборът е много по-сплотен и момчетата искат да постигнат нещо голямо. Константинов обяви и целта пред "лъвовете" - участие във финалната фаза на надпреварата.

"Смятам, че сега сме много по-голям колектив от преди. Има сплотеност и момчетата искат да направят нещо голямо. И най-важното - има промяна в тях, в мисленето, вярват повече, има колективизъм - това, което е нужно и което се иска. Имамам чувството, че има повече вяра, оства това да се покаже на терена", коментира Пламен след снощната последна тренировка на тима.

"Всички са добре физически и здравословно, с изключение на разпределителя Георги Братоев, който има температура. Надявам се бързо да отмине това негово състояние", каза селекционерът.

"Целта е да достигнем до финалната фаза на надпреварата. Трябва да играем поне във фаза, която достигнахме в София на европейското", категоричен бе наставникът на България. 

Родните национали завършиха на четвърто място на шампионата на Стария континент в София през 2015 година.