Кими с опит за бойкот в Абу Даби

снимка: БТА/AP

Звездата  на Лотус Кими Райконен потвърди, че от отбора са успели да го разубедят от идеята му да не се състезава в Гран при на Абу Даби. Причината за желанието на Ледения е фактът, че той не е получил една стотинка до момента през годината.

Райконен обяви през септември, че ще напусне тима и подписва с Ферари. Оттогава насам отношенията между пилота и конструктора са се влошили бързо. Кулминацията настъпи преди седмица в Индия, където бившият световен шампион и Алан Пермен проведоха ожесточена дискусия по тим-радиото.

Сега става ясно, че Кими е бил готов да бойкотира състезанието заради неплатените заплати от страна на Лотус. Засега обаче той се отказва от тази своя идея.

"Дойдох ту само защото се надявам да намерим разрешение на проблемите, които имаме в последно време. Надявам се всичко да бъде разрешено и да завършим сезона по възможно най-добрия начин", коментира Райконен, който беше категоричен, че може и да не се състезава в последните две Гран при в Америка и Бразилия.

"Със сигурност мога да изпусна последните състезание. Обичам да карам, но голяма част от това е бизнес и, ако нещата не се правят както трябва, това води до нежелани ситуации. Понякога трябва да сложим край, ако нещата не се поправят, тогава вината просто не е моя.

Лесно мога да кажа, че причината е заради състезанието в Индия, но не е толкова лесно. Не е хубаво да чуваш, че не поставяш интересите на отбора на първо място, а в същото време не са ти платили нищо за цяла година труд. Надявам се да се разберем скоро, за да можем да завършим сезона успешно", коментира още Райконен.