Кармело Антъни донесе победа на Никс срещу Лейкърс (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Кармело Антъни отбеляза 18 точки в третата четвъртина за отбора на Ню Йорк Никс, който се възползва от перфектната серия на своята звезда и победи с 92:80 Лос Анджелис Лейкърс.

В един от общо двата неделни мача в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА), Антъни завърши с 31 точки. Лос Анджелис игра без Кобе Брайънт, който ще пропусне остатъка от сезона с тежка контузия. Това обрече Лейкърс на провал дори и срещу един от отборите в НБА с най-лоши показатели, но при Никс поне има лъч надежда с присъствието на Антъни.

Той вкара 13 от 25 стрелби и спечели осем борби, а отборът от Ню Йорк записа за първи път от 22 ноември насам преднина от над 20 точки. Това се случи в третата четвъртина на мача. Карлос Буузър беше най-полезен за Лейкърс с 19 точки и десет спечелени борби. Неговият тим обаче загуби девет от последните си десет мача в НБА.

Хасан Уайтсайд отбеляза 20 точки за отбора на Маями, който победи Бостън в другия мач от Супербоул неделята в САЩ, посочва БТА. Той вкара половината при серия на Хийт в края на третата и началото на четвъртата част, с което неговият тим спря серия от две поредни загуби.