Карло Янка спечели суперкомбинацията за Свеотвната купа във Венген

снимка: БТА/AP

Швейцарецът Карло Янка спечели суперкомбинацията за Световната купа по ски-алпийски дисциплини за мъже пред своя публика във Венген.

Победата е първа за Янка за световната купа от близо четири години и общо десета в кариерата му. За последно той спечели гигантския слалом в Кранска гора на 5 март 2011 година. Швейцарецът поведе след сутрешното спускане с време 1:36.42 минути, а във втората част от състезанието - слалом, затвърди позициите си и финишира първи с общо време от 2:29,31 минути.

Французинът Виктор Муфа-Жанде завърши втори с изоставане от 1,31 секунда. Жанде бе едва 28-и след спускането, но със силен слалом успя да се качи на подиума. Хърватският ветеран Ивица Костелич завърши трети с дефицит от 1,38 секунда след победителя. Олимпийският шампион в суперкомбинацията от Сочи 2014 Матиас Майер (Австрия) остана четвърти.

В генералното класиране начело остава Марсел Хиршер (Австрия). Той пропусна днешния старт, но това не попречи на лидерската му позиция с 836 точки. Втори е Киетил Янсруд от Норвегия с 624 точки. Янсруд беше трети след спускането, но отпадна в слалома и не успя да съкрати аванса на Хиршер, съобщи БТА