Фрида Хансдотер спечели слалома във Флахау

снимка: БТА/AP

Фрида Хансдотер хлъзна конкуренцията в слалома във Флахау.

Чаровната шведка водеше по средата на състезанието с време 55.40 секунди и успя да запази аванса си след края на втория манш с общо време 1:49.59 минути.

За второто място се пребори Тина Мазе на 61 стотни изоставане от победителката, а олимпийската шампионка в дисциплината Микаела Шифрин успя да се придвижи от осмо до трето място с 63 стотни пасив.

Уенди Холденер завърши  на четвъртата позиция изпреварвайли Вероника Велес Зузулова и Нина Лоесет. Никол Хосп, Катрил Цетел, Шарка Страхова и Шарлота Саефенберг затварят първата десeтка.

Sporta.bg посочва, че в класирането за малкия кристален глобус в дисциплината слалом Хансдотер е лидерка с 420 точки, следвана от Шифрин с 379 и Мазе с 374. В генералното класиране на Световната купа водачка е Мазе с 857, Шифрин е втора с 605, а трета е австрийката Ана Фенингер с 487.

Следващият кръг в календара на Световната купа е в петък в италианския зимен център Кортина д'Ампецо – спускането там трябваше да се състои предходната седмица в Бад Клинкерхайм, но бе отменено заради ураганни ветрове.