Изумителен Алберт Попов с велик слалом в Кицбюел! 9-и е в меката на ските

Младата ни надежда в ските - страхотният 21-годишен Алберт Попов стори нещо немислимо. Нашият алпиец завърши нанневероятната девета позиция в слалома в Кицбюел. Именно в меката на ските Попов нахлу с гръм и трясък в топ 10, макар че стартира в първия манш под номер 71. С чудесно каране между колчетата обаче той успя да завърши пети и така заслужено си осигури място във втория манш с добра изходна позиция. 

Алберт затвърди великото си каране, след като във втория манш се представи отново блестящо. Той кара без грешка в слалома и в крайна сметка даде изумителното девето време в общото измерване. 

Класирането му е без аналог от нашата звезда в алпийските дисциплини - Петър Попангелов, който на 31-и януари ще птазнува своя юбилей - 50 години. 

Алберт Попов показва ясно, че класата му е безспорна. Това е негов трети старт, в който се вклинява в топ 20. Първо бе 20-и, после 16-и, а сега постига немислимото - девети е в меката на ските - курорта Кицбюел. Сред зрителите бе и кино легендата - Арнолд Шварценегер.

Така Белият керван си има своята нова българска следа - Алберт Попов, за когото успехите тепърва предстоят. 

Иначе победител в слалома стана французина Ноел, който бе по-бърз от любимеца на домакините - австриеца Марсел Хиршер и сънародника си - Алексис Пинтуро.