Алберт Попов с историческо класиране на слалома в Мадона ди Кампилио

Алберт Попов записа най-доброто си класиране в Световната купа по ски алпийски дисциплини. 21-годишният спортист завърши 16-и в слалома в италианския курорт Мадона ди Кампилио и така за втори път в кариерата си влезе в точките. Той подобри с четири места предишното си върхово постижение, което бе 20-о място в Леви в първия кръг за сезона.

Това е най-предното класиране за България в Световната купа от 1986 г., когато Петър Попангелов завършва 14-и, отново в Мадона ди Кампилио.

Попов започна надпреварата с много късния 72-и стартов номер, но въпреки това кара силно и даде 15-и резултат след първия манш. Във втория обаче допусна леки неточности и загуби една позиции в крайното класиране.

Другият българин Камен Златков с номер 64 не завърши.

Състезанието на пистата "Каналоне Мирамонти" бе доста оспорвано, а победата грабна швейцарецът Даниел Юл. Втори и трети се наредиха австрийците Марко Шварц и Михаел Мат.

Лидер за малката Световна купа в слалома е Марсел Хиршер с 200 точки, пред Юл със 185 точки и Мат със 141 точки. Попов е 24-и в подреждането с 26 точки след три старта.

В генералното класиране води Хиршер с 620 точки, следван от Кристоферсен с 352 точки и Марк Франц с 341 точки. Българинът е 75-и с 26 точки.