Изненада: Тухел подписал договор с ПСЖ

снимка: twitter.com

Гласеният за Арсенал и Байерн (Мюнхен) Томас Тухел напълно изненада феновете на футбола и подписа договор с ПСЖ, тръби ESPN. Немският специалист, който последно води Борусия (Дортмунд), ще замени Унай Емери на треньорския пост на "Парк де Пренс" след края на настоящия сезон.

Точно тогава от ПСЖ ще обявят официално сделката с Тухел, за да не развалят настроението в съблекалнята, преди сезонът още да е приключил. 

Решението е било взето в Катар и е било обмисляно дни наред. Две силни фигури в парижкия гранд са стигнали до заключението, че немецът е най-подходящият кандидат. Това са собствениците на тима Насер ал-Хелаифи и емир Ал-Тани. Последният привикал Ал-Хелаифи преди седмица и двамата преминали през множество треньори, преди накрая да се спрат на Тухел.

Това, което ги впечатлило в немеца, е, че е свободен и не е нужно да се водят дълги преговори с друг клуб. Освен това Тухел е блестящ тактик и може лесно да се справи със съблекалня пълна с ексцентрични звезди. Треньорът има и успехи на европейската сцена с Борусия, което още повече се е харесало на двете силни личности в ПСЖ.

Тухел вече говори приличен френски и започва веднага да се подготвя за работата си през следващата кампания.