Вижте какви солидни суми прибират съдиите на Мондиал 2018

снимка: twitter.com

Двубоите на Световното първенство в Русия това лято ще бъдат ръководени от най-престижните световни съдии, с изключение на английските, които не попаднаха в списъка. 36 главни рефери и 63 асистенти ще следят за спазването на всички правила на футболния терен. "UOL" разкри колко ще прибират съдиите за нарядите си в Русия.

Реферите от топ нивото - Феликс Брих, Джунейт Чакър и Нестор Питана, ще заработят по 57 хиляди евро, за да свирят двубоите на Мондиала. Освен това те ще приберат по 2500 евро за всеки двубой, който ръководят. Техните асистенти ще вземат 20 хиляди евро и по 1600 на мач.

В сравнение с последните две световни първенства - в Южна Африка през 2010 и в Бразилия през 2014 г., реферите са ценени доста по-високо. На предните два Мондиала те заработиха между 20 и 40 хиляди евро.

В края на април всички рефери ще имат специален обучителен семинар в Италия в продължение на една седмица. Там те ще получат финални инструкции за Мондиал 2018 и ще бъдат обучени как най-ефикасно да използват системата VAR (видео асистент рефер), която ще е прецедент за световни първенства.