Иван Златев и Десислава Стоянова спечелиха шампионата по биатлон

галерия:

Иван Златев и Десислава Стоянова спечелиха националния шампионат по биатлон за сезон 2013/2014 г. Това стана ясно по време на официалното закриване на спортния сезон на един от най-успешните ни зимни спортове.

Иван Златев се пребори със силната конкуренция на Красимир Анев и Владимир Илиев, които завършиха съответно втори и трети. Докато при жените втора е Емилия Йорданова, а челната тройка се допълва от Яна Бондар.

По време на церемонията ръководството на федерацията връчи годишните си награди на призьорите в 14 различни възрастови категории.

Почетни плакети за принос към българския биатлон бяха връчени на Михаил Клечеров и Мирослав Кенанов, които сложиха край на състезателните си кариери в Националния отбор.

"Със закриването на този сезон, слагаме край и на един олимпийски цикъл, по време на който имахме много поводи за радост, но допуснахме и грешки.

Искам да благодаря още веднъж на Министерство на младежта и спорта, Българския олимпийски комитет, Обединена Българска Банка, Техем и всички партньори на федерацията за подкрепата им през изминалите четири години. Надявам се от тук нататък българския биатлон да постигне още повече успехи", каза Екатерина Дафовска по време на тържественото закриване на сезона.

В събитието участие взеха президентът на Българска федерация по биатлон Екатерина Дафовска, главният секретар на Български олимпийски комитет г-н Белчо Горанов, г-жа Силвия Станчева, представител на дългогодишния спонсор на федерацията - "Техем" и др.