Иран ни изнесе волей урок

България загуби с 1:3 (22:25, 15:25, 25:23, 14:25) от Иран втория си мач от група 19 от Лигата на нациите в Техеран. Това е загуба №2 за волейболните национали, които в първия си мач отстъпиха с 2:3 гейма на Германия. Утре е последния двубой от последния уикенд в турнира, в който България ще излезе срещу Южна Корея. Срещата е от 14:30 часа и ще бъде предавана пряко по MAX Sport 1, както и на Facebook страницата на канала. 

Селекционерът Пламен Константинов направи четири промени в състава. На мястото на посрещачите Валентин Братоев и Николай Пенчев, в игра се появиха Розалин Пенчев и Димитър Маринков. Мястото на диагонала Боян Йорданов, който носи капитанската лига в отсъствието на Виктор Йосифов зае Николай Учиков, а Красимир Георгиев замени Алекс Грозданов. Останалите волейболисти на игрището бяха Светослав Гоцев, Георги Сеганов и либерото Владислав Иванов. 

Първият гейм тръгна катасторфално за българите, които изоставаха със 7 точки (3-10). След това се посъбудиха и успяха да се върнат в мача, но не и да обърнат резултата в тяхна полза. 

След като поведоха с 1-0 гейма, иранците натрупаха и самочувствие, a от другата страна на игрището промяна в поведението нямаше. Българският тим изоставаше все повече в резултата, като разликата набъбна до 10 точки при 22:12 в полза на Иран. Без нкакви проблеми домакините поведоха с 2-0 гейма.

В третата част българите успяха да се върнат в срещата и да се доближат в резултата (2-1 гейма).  В последния гейм отново на игрището все едно беше само отборът на домакините и те се възползваха от възможностите си, за втора победа в групата.