Интервю с най-добрия ни мотоциклетист Иван Петров: Назад съм с подготовката, но ще наваксам

Най-добрият ни мотоциклетист Иван Петров се готви за новия сезон по трасетата в Испания. Ето какво мисли той малко преди старта на сезона:

1. Предстои ти дебют в Световния шампионат по мотокрос в клас МХ2. Ще участваш на всички европейски GP-та, като до първото в Холандия остава близо месец. Как върви подготовката ти?

Тази година е първа за мен в клас МХ2, 250 четиритактов мотор, всичко е ново, ще участвам в Световния шампионат и съм абсолютен дебютант! Подготовката ми върви бавно, защото предишните три сезона бях контузен няколко пъти и съм карал изключително малко, но се надявам лека полека да навляза в час. Започнах подготовката февруари, което е с два три месеца по-късно от колкото другите, но се надявам постепенно през годината да навляза в тази форма в която трябва.

В кои състезания или шампионати ще участваш преди сезона?

Ще взема участия в предстоящото открито първенство на Холандия.

Какво мислиш за конкуренцията в клас МХ2 на Световния шампионат и какви са очакванията ти за сезон 2016?

Очакванията ми за сезон 2016-та година са свързани с това, че най-важното е да нямам контузии и да изкарам целия сезон и да участвам във всички кръгове. Конкуренцията е много жестока, все пак това е най-високото стъпало в мотокроса – Световен шампионат. Искам да изкарам сезона без контузии и без травми и всичко ще бъде наред.

Ще могат ли твоите български фенове да те видят през годината по родните трасета?

Надявам се след края на сезона да се приберем в България и да карам няколко състезания там. Ще е хубаво.

Какво мислиш за това, че през този сезон ще бъдете трима българи в Световния шампионат по мотокрос в клас МХ2?

Радвам се, че за първи път в историята на България ще има трима българи в Световния шампионат и това означава, че българския мотокрос върви във правилната посока.