Хьофъл-Рийш с историческа победа в Италия

галерия:

снимка: БТА/AP

Лидерката в генералното класиране в Световната купа по ски алпийски дисциплиниМария Хьофъл-Рийш спечели 27-ата си победа в кариерата и се изкачи с едно място във вечната класация по този показател.

Германката, която е сред фаворитките за медалите на Олимпийските игри в Сочи 2014 през февруари, вече е 11-та по брой успехи в Световната купа, след като изпревари Михаела Фигини (Швейцария) след днешния си триумф в спускането на пистата в Кортина д'Ампецо.

Стартът бе забавен с 30 минути заради лошите атмосферни условия в италианския курорт, но това не попречи на Хьофъл-Рийш да спре хронометрите на 1:17.84 минути и да грабне победата.

4060272

Така тя за втори път се изкачва на подиума в Кортина д'Ампецо след второто си място в Супер-Г вчера. На втора позиция днес завърши представителката на Лихтенщайн Тина Вайратер, която даде с 0.31 секунди по-слабо време от победителката.

На трета позиция остана австрийката Никол Шмидхофер с изоставане от 0.75 секунди спрямо Хьофъл-Рийш. Естествено, за Шмидхофер това е първи подиум през сезона и втори в кариерата, като предишният ѝ също бе постигнат в Кортина д'Ампецо, но в Супер-Г миналата година, когато финишира 2-ра.

4060273

Хьофъл-Рийш вече има 961 точки за Световната купа, докато Вайратер се завърна на второто място с актив от 803 – само 9 повече от Ана Фенингер (Австрия), която завърши 6-та в спускането днес.

В таблицата за малкия Кристален глобус в дисциплината Хьофъл-Рийш е също първа с 425 точки, 95 повече от Тина Вайратер, като трета е швейцарката Мариан Кауфман-Абдерхалден (14-та днес) с 309 пункта.