Хъдълстон заминава за САЩ - вижте защо

снимка: БТА/AP

Красимир Дунев и Дамян Игнатов признаха на пресконференция днес, че изгряващата звезда на българската спортна гимнастика Дейвид Хъдълстон ще замине и ще се подготвя в САЩ в най-скоро време.

Заминаването на неговото семейство е продиктувано най-вече от тежката икономическа обстановка в България, като майката на родния талант трудно намира работа в България.

"Винаги ще играя за България, но сега трябва да замина за САЩ", призна Дейвид на днешната пресконференция, на която той и треньорът му Игнатов получиха премии от по 1500 лева за 5-ите места на кон с гривни и успоредка, които записа българският талант.

Красимир Дунев пък настоя, че от българската федерация по спортна гимнастика ще направят всичко възможно да изпратят за САЩ и неговия треньор, за да може той лично да води подготовката на най-голямата надежда на българската гимнастика.

Започнати са разговори с Министерството на младежта и спорта за допълнително финансиране именно поради тази причина.

Самият Игнатов е изявил готовност да замине за САЩ, тъй като се опасява, че методиката отвъд Океана няма да бъде от полза на Хъдълстон, тъй като там са замесени много пари и различни спонсори, а Хъдълстон настоява, че иска да играе за България.

Освен това в САЩ залагат на масовостта в този спорт и са буквално милиони децата, които играят гимнастика, като на Дейвид няма да бъде обърнато достатъчно внимание, смята още Игнатов.