Краси Дунев награди Дейвид и неговия треньор за представянето

снимка: БТА/AP

Президентът на федерацията по спортна гимнастика Красимир Дунев връчи парични премии на Дейвид Хъдълстон и неговия личен треньор Дамян Игнатов за блестящото представяне на едва 13-годишния талант на приключилото в неделя Европейско първенство в София.

Младата звезда на България се представи отлично още на дебюта си на голям форум, като изуми всички още в първите дни на шампионата с безгрешните си изпълнения на всички уреди, класирането на 12-о място с България при младежите и 12-ото си място в индивидуалния многобой. 

Освен това той записа и две 5-и места на отделните уреди, изигравайки отлични съчетания на кон с гривни и успоредка. Неговият треньор Игнатов заяви, че е можел да се пребори и за медал на успоредка, но разочарованието след 5-ото място на кон с гривни е изиграло своята роля.

Състезателят и треньорът получиха премии от по 1500 лева, които са от българската федерация по спортна гимнастика, докато от Министерството на младежта и спорта не са предвидени премии за добро представяне при юношите и девойките.

Самият Дейвид сподели на пресконференцията днес, че е доволен от представянето си, но на въпрос дали се чувства звезда беше изключително скромен.

"Чак звезда - не, но се чувствам по-добре като гимнастик", коментира бъдещият №1 в спортната гимнастика.

След представянето си на Европейското първенство Дейвид е получил поздравления лично от президента на техническия комитет към ФИГ Стив Бътчър.

Неговият треньор Дамян Игнатов пък беше категоричен, че Хъдълстон може поне да застигне успехите на Йордан Йовчев в спортната гимнастика, както и че 13-годишният талант има същата работна етика като сегашния заместник министър на спортното министерство.