Гуардиола: Заради Иниеста разбирам футбола по-добре

снимка: twitter.com

Капитанът на Барселона Андрес Иниеста се сбогува емоционално с Барселона след десетилетия вярна служба, откакто облече "синьо-червената" фланелка като малко момче през 1996 г. Редица футболисти, съотборници, съперници и треньори на магическия халф изказаха благодарността си за това, което Сан Андрес им е завещал.

Не на последно място остана Пеп Гуардиола. Мениджърът на Сити спечели 3 титли на Испания, 2 Шампионски лиги и куп други трофеи заедно с Иниеста. Специалистът разкри, че 33-годишният халф му е помогнал да разбере футбола по-добре. 

"Иниеста ми помогна да разбера по-добре футбола само докато го гледам. С действията си по терена. Всичко при него се получава по един много естествен и натурален начин. Той прави всичко на терена без напрежение.

Бих могъл да говоря три минути само за това какво значи Иниеста за футболния свят. Той е част от историята на Барселона. Мога само да му благодаря, защото той ми помогна. След това титлите, които спечелихме, начинът му на игра, поведението му - той е пример за всички", не скри емоциите си Пеп.

"Имам много свидни спомени с Иниеста. Особено приятно ми бе да го гледам как тренира. Впечатляваща е лекотата, с която изпълнява всяко задание. Фантастично. Пожелавам му всичко най-хубаво в бъдеще. Надявам се един ден, когато приключи с играта, да остане в света на футбола, в Барселона, и да предаде знанията си на младите", сподели Гуардиола по адрес на своя любим възпитаник. 

"Иниеста не боядисва косата си, не носи обеци и няма никакви татуировки. Може би това го прави не дотам атрактивен за медиите, но той е най-добрият", заяви шеговито Гуардиола.