Иниеста обяви раздяла с Барса и се разрида

Капитанът на Барселона Андрес Иниеста официално обяви, че си тръгва от “Камп Ноу”. Навършващият през май 34 години футболист започна днешната пресконференция с взетото решение. “Това е последният ми сезон в Барселона”, каза фамозният халф със сълзи на очи.

Героят на Испания си тръгва от Барселона след 22 години в каталунския клуб. До този момент Иниеста е натрупал 31 трофея с екипа на каталунците, а в неделя може да прибави още една шампионска титла. 

"Искам да благодаря на клуба и на Ла Масиа, защото ми дадоха всичко на мен и моето семейство. Благодаря на съотборниците ми, на всички. Благодаря на всички хора, на всички привърженици, които винаги са ми помагали. Преди 22 години дойдох тук с една кола, а сега стоя тук пред вас. 22 години по-късно стоя тук с най-прекрасния човек, който срещнах в живота си - моята жена", сподели опитният футболист. 

"Имах възможността да изживея вълшебни моменти. Най-специален остава мигът, в който дебютирах за Барса - срещу Брюж. След това мечтите ми се превърнаха в реалност. Единствената ми цел беше да триумфирам с Барса и успях", призна Андрес Иниеста.

"Проведох много разговори с президента, с треньора, с хора от управата на клуба. Нямаше нужда да ми казват, че искат да остана, защото бе на лице тяхното желание. Но аз винаги съм се опитвал да бъда предан и честен с клуба. Процесът по взимането на това решение бе дълъг. Имаше месец, имаше дни, в които постоянно си задавах различни въпроси. Нормално е да се сбогувам с Барселона, но решението не е лесно. Клубът ми гласува доверие, а аз искам да бъда полезен за отбора и да давам най-доброто, на което съм способен. Няма да бъда щастлив, ако продължа в Барселона", продължи Иниеста.

"Винаги съм казвал, че няма да отида да играя за отбор, в който е възможно да се изправя срещу Барселона. Говорят се много неща. Всички сценарии могат да бъдат само извън Европа. В края на сезона ще знаем името на новия ми отбор", коментира още халфът.