Героите Краси Анев и Владо Илиев - 5-и и 11-и в преследването на Европейското по биатлон

снимка: Булфото

Пето място за Краси Анев и 11-о за Владимир Илиев в мъжкото преследване на 12.5км. затвориха участието ни в индивидуалните дисциплини при мъжете от тазгодишното Европейско първенство, което се провежда Душники-Здруй (Полша).

Руснакът Александър Логинов беше безапелационен, сбърка само веднъж на стрелбището и спечели втора титла от шампионата на стария континент.

Евгений Гараничев също демонстрира прецизност на рубежа и грабна сребърното отличие след една наказателна обиколка. Латвиецът Андрей Расторгуевс допусна цели четири грешки, но беше много бърз по трасето и зае последното стъпало на подиума.

Красимир Анев, който дотук има бронз и сребро от първенството, след две грешки на стрелбището завърши на пета позиция в крайното класиране. Шампионът от вчера Владимир Илиев завъртя шест наказателни обиколки и финишира 11-ти.

Младоците Димитър Герджиков и Антон Синапов допуснаха съответно по четири и пет грешки и приключиха състезанието на 29-то и 41-во място.

До края на Европейското първенство остава само дамското преследване,класическата смесената щафета и спринтовата смесена щафета.