Георгиев пак впечатли, но плейофите се изплъзнаха под носа на Рейнджърс (ВИДЕО)

снимка: twitter.com

Българският вратар на Ню Йорк Рейнджърс Александър Георгиев впечатли за пореден път с представянето си в НХЛ, след като отрази 43 удара към вратата си и помогна на своя тим да вземе победата с 5:1 над Бъфало Сейбърс. Убедителният успех обаче се оказа недостатъчен за "рейнджърите" за участие в плейофите през настоящата кампания. Те останаха предпоследни в своята Столична дивизия и 11-и в Източната конференция.

Джими Весей отбеляза два гола и записа асистенция, а Крис Крайдър, Майка Зибанеяд и Нийл Пионк вкараха по още една шайба за Рейнджърс. Отборът подобри баланса си до 13-3-0 в последните 16 мача срещу Сейбърс. Сам Райнърт пък развали шътаута на Георгиев близо четири минути и половина преди края на мача. Крайдър и Весей вкараха голове през първата четвъртина, а Пионк заби първата си шайба в НХЛ във втората. Зибанеяд пък увеличи на 4:0 с 27-ия си гол за сезона 8:45 минути след началото на третината, с което Рейнджърс вкараха четири шайби с четири поредни изстрела. Това се случва за първи път от 3-и януари 2015-а година, твърди Elias Sports Bureau, цитиран от БТА.

Вашингтон води в дивизията на Рейнджърс с 95 точки, след като Кепитълс надвиха с 6:4 Монреал. Евгени Кузнецов и Том Уилсън вкараха по два гола, по един добавиха Джей Бийгъл и Ти Джей Оши, а Никлас Бекстрьом завърши с четири асистенции и записа 20-и мач в кариерата си с четири или повече точки. Той беше и втори негов от началото на сезона. 

Вашингтон е на 11 точки от лидера на изток Тампа Бей, който загуби с 1:2 от Ню Джърси. Кийт Кинкайд спаси 35 удара на вратата на "дяволите", за които точни бяха Нико Хишиър и Кайл Палмиери. С това Ню Джърси направи още една крачка към първо участие в плейофите от 2012-а година насам.