Българската сензация в НХЛ няма да продължи с Рейнджърс

снимка: twitter.com

Александър Георгиев няма да продължи с Ню Йорк Рейнджърс до края на сезона. Българският вратар с руски паспорт шашна специалисти и треньори в НХЛ с невероятното си представяне за "рейнджърите", но те ще го върнат на предишния му отбор Хартфорд Улф Пак.

Това е дублиращият тим на Рейнджърс, в който Александър започна своята кариера отвъд Океана. От ръководството на отбора обясниха, че са взели това решение, защото смятат да разчитат на другите двама вратари - легендата Хенрик Люндквист и Ондрей Павелец. Георгиев замени тъкмо последния, който се бе контузил, и показа на какво е способен. Клубът му вярва за бъдещето, но иска той да трупа практика в по-ниската дивизия.

"Георгиев се справи наистина добре и не сбъркахме с него. Важното е обаче да се развива", се казва в официалното съобщение на Рейнджърс, цитирано от "24 часа". 

Александър направи дебюта си за клуба от Ню Йорк на 22 февруари срещу Монреал и така стана първият роден в България вратар в историята на НХЛ. Той спаси 38 от 40 удара в този мач и постави клубен рекорд за дебютиращ вратар. 

Георгиев записа общо 10 мача и има баланс 4-4-1, като е допуснал средно по 3,15 гола, но пък е спасил 91,8% от отправените към него удари. Той е първият в историята на Рейнджърс с поне 30 спасявания във всеки от първите си 5 участия в НХЛ.