Гатузо: Лудогорец може да повтори Ливърпул

Младият и свръх енергичен треньор на Милан Дженаро Гатузо се показа като мъдър човек. Специалистът даде да се разбере, че е взел мерки играчите му да не подценят Лудогорец в утрешния реванш в Лига Европа. Легендарният боец на "росонерите" дори направи паралел между срещата с българския шампион и най-злощастния мач в историята на Милан - този на финала на ШЛ в Истанбул с Ливърпул.

"Не съм наивен и не деля отбора на титуляри и резерви, никой не бива да бъде подценяван, защото всички сме се подготвили за тази среща. Ще пусна някои от играчите, които по-рядко са играли до момента. Кутроне е на 20 години, а не на 32 и не е уморен, но утре ще преценя дали да го включа в състава срещу Лудогорец", заяви Гатузо на пресконференцията на базата в Миланело.

"Очаквам труден мач, уважаваме Лудогорец, това е класен отбор и резултатът от първия мач не бива да ни заблуждава. Първите 20-25 минути в Разград бяха доста трудни за нас. Играчите на Лудогорец дриблират много добре и имахме късмет, че не ни вкараха гол. Грешно е да смятаме, че вече сме се класирали. Вече съм изпитвал подобно нещо като играч, когато водехме с 3:0 на финала в Истанбул. Трябва да сме здраво стъпили на земята", добави още Гатузо.

По повод слуховете за фалит на собственика на Милан, наставникът бе лаконичен отговори: "Не ни липсва нищо. Организационно всичко е наред. Касата на клуба е пълна, редовно получаваме нашите заплати, даже възнагражденията ни се изплащат по-рано".