Французойка изненада фаворитките в спринта

снимка: БТА/AP

Французойката Ане Бескон изненада фаворитките и спечели първата победа в кариерата си, триумфирайки в спринта на 7.5 км в италианския зимен център Антхолц.

Тя измина дистанцията за 20:32.2 минути, като направи една грешка в стрелбата и за първи път се качи на подиума в състезание от Световната купа по биатлон.

На втора позиция се класира германската ветеранка Андреа Хенкел, която стреля перфектно, но изостана в бягането и финишира с пасив от 6.7 секунди. Дария Домрачова от Беларус пък имаше възможност да спечели надпреварата, но направи две грешки на огневия рубеж и с пасив от 10.1 секунди завърши на трето място.

Сюзън Дънкли от САЩ също поднесе изненада с безупречна стрелба и 4-та позиция само на 0.06 секунди от подиума. 5-та завърши рускинята Яна Романова, а 6-та – шампионката в Световната купа от миналия сезон Тора Бергер от Норвегия.

От българките най-добре се представи Емилия Йорданова, която пропусна 2 мишени в първата си стрелба от позиция легнал и завърши 78-ма.

Избраната да представя България на Зимната Олимпиада в Сочи 2014 Десислава Стоянова направи 4 пропуска и завърши 94-та, а Райна Коюва с 5 грешки в стрелбата остана 98-ма от 100 завършили състезанието.