Фенове в САЩ си тръгват по-рано и пропускат епичен обрат (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

Актуалният шампион в Националната футболна лига Сиатъл Сийхоукс се гордее с така наречения 12-ти играч – термин, използван в САЩ, за да демонстрира нагледно отдадеността на привържениците на отбора по време на домакинските мачове.

По време на финала на Националната конференция срещу Грийн Бей Пакърс обаче група фенове решиха да напуснат трибуните 5 минути преди края на двубоя, защото любимците им изоставаха със 7:19 в резултата.

Срамната постъпка на въпросните зрители не остана незабелязана от телевизионните коментатори, камери и потребителите в социалните мрежи. Възмущението стана още по-голямо, когато Сиатъл постигна един от най-паметните и епични обрати изобщо в историята на американския футбол.

4130667

С два тъчдауна за две минути домакините поведоха с 21:19 за първи път в напрегнатия двубой, а с фийлд гол Пакърс успяха да изравнят с последното си нападение и все пак да вкарат мача в продължения.

Там Сиатъл стигна до крайния успех с решителен тъчдаун и заслужиха за втори пореден път да участват в най-грандиозното спортно събитие в САЩ – Супер Боул, който спечелиха миналата година.

Е, феновете, които напуснаха преждевременно мача, е трябвало да гледат клипове с най-вълнуващите моменти от обрата срещу Грийн Бей, защото не се възползваха напълно от билета, за който са платили стотици долари.