Ерик Гей спечели спускането в Норвегия

снимка: БТА/AP

Канадецът Ерик Гей спечели спускането от Световната купа по ски алпийски дисциплини в норвежкия зимен център Квитфиел.

32-годишният Гей записа време от 1:22.17 минута. За него това е втора победа за сезона, пета за Световната купа в кариерата и трета в спускане, посочва БТА.

Йоан Кларе от Франция остана втори на 0.35 секунди, а трети е олимпийският шампион Матиас Майер (Австрия) с изоставане от 0.57 секунди.

Състезанието се проведе при облачно време и лека мъгла, но за разлика от вчера, не валеше дъжд. Травис Галонг (САЩ), който беше трети във вчерашното спускане, остана четвърти.

Шетил Янсруд от Норвегия и австриецът Георг Щрайтбергер, които вчера поделиха победата, са съответно пети и 11-и. Американецът Боде Милър остана осми.

Норвежецът Аксел Лунд Свиндал раздели шестото място със Силван Цурбриген (Швейцария), но излезе начело в генералното класиране за Световната купа. Свиндал, който вече си осигури малката световна купа в дисциплината, има 982 точки в генералното класиране след 27 от 33 старта за сезона.

Той измести от върха Марсел Хиршер (Австрия) с 955 точки, който не участва днес. Алексис Пинтуро от Франция е трети със 774 точки.

В подреждането за малката Световна купа в дисциплината спускане Свиндал води убедително с 525 точки, пред Ханес Райхелт (Австрия) с 360 точки и Ерик Гей (Канада) с 357 точки. В неделя в Квитфиел предстои супергигански слалом за мъже.