Екшън! Луд атакува колоездач на Вуелтата (ВИДЕО)

Агресивен луд нападна състезателя на отбора на Катюша Максим Белков в края на тежкия планински 12-и етап на Обиколката на Испания. Белков преодоляваше височината Торкал, когато мъж от публиката край шосето се засили и го събори от велосипеда, а колоездачът се претърколи зад рекламните пана.

Срамният епизод остана извън телевизионното излъчване, но видеокадри се появиха благодарение на фенове, които са снимали с мобилните си устройства. За щастие полицията беше на мястото си и хулиганът беше заловен.

Впоследствие се оказа, че той страда от тежко психическо заболяване и не носи отговорност за постъпките си. Затова Белков и отборът му няма да подават жалба.

"За щастие съм здрав и нямам наранявания, но всичко можеше да свърши много зле. Колоездачният спорт е открит за феновете и така трябва да си остане, но се надявам инцидентът да послужи за урок на феновете.

Моля ви, не докосвайте състезателите и не бягайте след тях, защото това може да има лоши последствия", коментира Белков, цитиран от offnews.