101-ото Джиро по Европсорт с мерак за рекорд

Евроспорт се подготвя за първата голяма колоездачна обиколка за годината в сезона, който би могъл да се окаже най-зрелищният в историята.

С над 2500 часа предаване на живо в общо 200 дни от 110 състезания из Стария континент, Евроспорт и през тази година ще бъде „Дом на колоезденето“ в Европа и отново ще зарадва всички страстни фенове на спорта.

Евроспорт отново ще осъществи несравнимо отразяване на най-престижните колездачни надпревари, включително големите обиколки и предстоящото Световно първенство.

В навечерието на 101-вото издание на “Giro d’Italia” Евроспорт си е поставил за цел да подобри рейтинга на рекордната за медията миналогодишна надпревара, която бе най-гледаната в 15-годишната история на излъчването на обиколката на Италия в ефира на Евроспорт. Драматичният финален етап, в който Том Дюмолен навакса 53 секунди изоставане от Найро Кинтана, се превърна в най-гледаният в историята на състезанието, привличайки аудитория от над 4,8 млн. зрители. Рекордите обаче не спряха дотук – всеки от етапите в “Giro d’Italia” 2017 бе наблюдаван средно от 1,3 млн. фенове на колоезденето.

Тазгодишното издание на обиколката на Италия също предвещава да бъде грандиозно. За пръв път състезанието ще започне извън Европа, като първите три етапа ще се проведат е Йерусалим.

Тазгодишното „Джиро“ ще има 21 състезателни дни, по време на които ще бъде покрита обща дистанция от 2 546 км. Трасето ще включва осем планински етапа и само 44,2 км отсечки за време.

Дюмолен, който миналата година стана първият холандец, печелил надпреварата, е решен да защити трофея, но на пътя му ще застане свръхамбицираният Крис Фрум. При евентуален триумф британецът ще държи едновременно титлите от колоездачните обиколки на Италия, Франция и Испания – нещо, което за последен път постигна Бернар Ино преди 35 години.

Тази година Евроспорт ще посвети на обиколката на Италия по 6 часа предавания всеки ден, които ще бъдат излъчвани както на телевизионните, така и на дигиталните платформи на медията, а в добавка на всичко това ще бъдат предлагани бонус материали на сайта на Евроспорт, Eurosport Player и интегрираното мобилно приложение на Евроспорт. Четири часа живо излъчване на състезанието ще бъдат придружени от 2-часовото предаване “Giro Extra”, в което ще бъдат анализирани най-важните моменти от колоездачната обиколка на Италия. В добавка на това в ефира на Евроспорт ще намери място и коментарното предаване „Giro Today”, което ще бъде излъчвано след всеки състезателен ден.

Евроспорт ще предложи повече специализирано дигитално съдържание от всякога, като в него ще бъдат включени превюта, репортажи, специализирани анализи и много други интересни предавания, свързани с първата голяма обиколка за годината. С помощта на уникалното отразяване на Евроспорт в социалните мрежи и на дигиталните платформи на медията феновете отново ще имат възможността да бъдат максимално близо до действието и да се чувстват като неделима част от състезанието.

Лорънс Ширекер-Мотс, директор на отдел „Колоездене“ в продукционния отдел на Евроспорт, сподели „Тазгодишната обиколка на Италия ще бъде историческа заради големия брой силни състезатели, които се борят за червеното трико, както и заради това, че за пръв път в историята обиколката ще започне извън Европа. Зрителите на Евроспорт ще имат възможността да проследят всичко най-интересно от „Джиро“-то както в телевизионния ефир, така и на нашите дигитални платформи. Ако стефен на колоезденето, то тогава Евроспорт ще се радва отново да ви предложи най-качественото и най-обемното съдържание, чрез което ще защитим реномето си на „Дом на колоезденето“ в Европа.

Евроспорт ще продължи да работи с някои от най-големите имена в колоезденето, оповавайки се на техните коментари и анализи. Легендата на колоезденето и двукратен победител в “Giro d’Italiа” Алберто Контадор ще бъде част от екипа от експерти на Евроспорт Испания през 2018 г., осигурявайки на местните фенове безупречната експертиза на 7-кратен победител в големите обиколки. Роберто Ваки (Швеция), Ришар Виран (Франция) и Карлтон Кърби (Великобритания) също ще предоставят своята експертиза за някои от локалните ефири на Евроспорт. Хуан Антонио Флеча и Шон Кели ще продължат да бъдат водещите анализатори на Евроспорт за територията на Европа.

Във връзка с тазгодишното издание на „Giro d’Italia” Алберто Контадор сподели „Дюмолен и Фрум са големите фаворити, но също така очаквам силно представяне и от Мигел Анхел Лопес. Марк Солер също има шанс да направи нещо голямо, докато успехът на Давид де ла Круз ще зависи от стратегията на неговия отбор.“

Относно новата си роля на коментатор на Евроспорт, Контадор добави „Много съм щастлив, че ще поема по този път. Надявам се, че ще науча много нови неща, докато съм от другата страна на събитията и, разбира се, да наблюдавам много качествено колоездене в ефира на Евроспорт.“

Прякото излъчването на „Giro d’Italia” ще започне в петък (4 май), от 13:30 ч. само по Евроспорт 1.