Дъщерята на Боян: Той е там, където винаги е искал да бъде

снимка: facebook.com/Boyan Petrov

Дъщерята на Боян Петров - Тея Петрова, използва профила си във "Фейсбук", за да благодари на всички, които се включиха в спасителната операция за алпиниста, и дадоха надежда на най-близките му. Той все още не е намерен, но дъщеря му смята, че се намира там, където винаги е искал да бъде - в планината.

"През тази изминала седмица останах без думи и все още не знам какво да кажа. Още от малка все чувах странни за мен думи като ‘‘Аконкагуа‘‘ или ‘‘Боуд Пик‘‘ и не бях особено сигурна това какво значи. По-късно ми стана напълно ясно, че това са планини и върхове. От години това за мен беше станало автоматично – той отиваше всяко лято и се връщаше”, написа във "Фейсбук" дъщерята на Боян Петров - Тея Петрова.

"Знаейки колко е упорит и колко силна воля има, не бях много обмисляла факта, че изведнъж ще има сериозен проблем там горе. Искам тук да благодаря безкрайно на всички за подкрепата и вдъхването на надежда, както и на хората, които участваха в издирването на баща ми. Той e там, където винаги е искал да бъде – в планината".

Боян Петров е в неизвестност 10 дни, в опит да изкачи 8-хилядния Шиша Пангма в Хималаите. Спасителната операция за него включваше два полета на хеликоптери, но те не намериха следа от алпиниста. Днес спасителните екипи от Китай продължават своята акция, след като достигнаха до Лагер 3. Там те не откриха нищо, но взеха решението да изкачат върха в търсене на Боян Петров.