Домрачова спечели последния спринт за сезона

снимка: БТА/AP

Трикратната олимпийска шампионка от Сочи 2014 Дария Домрачова от Беларус спечели последния спринт на 7.5 км от календара на Световната купа по биатлон в норвежкия зимен център Холменколен.

Състезателката от Беларус, която наложи тотална доминация при жените на изминалите Зимни Олимпийски игри, попречи на спиращата със спорта след края на сезона Тора Бергер (Норвегия) да се изкачи на първото място в последния спринт в кариерата си.

Домрачова измина дистанцията за 22:18.8 минути и въпреки че сбърка веднъж в стрелбата, финишира с 10.7 секунди по-добро време от знаменитата ветеранка от Норвегия, която беше перфектна на огневия рубеж.

Изненадващо на трета позиция завърши американката Сюзън Дънкли на 33 секунди от победителката след 10 повалени мишени. Тя се пребори за първия си подиум в кариерата с една от най-опитните рускини Олга Вилюхина, останала на 4-та позиция след неуспешен финален спринт.

Второто място на Бергер ѝ позволи да съкрати изоставането си от лидерката в Световната купа Кайса Макарайнен, която е със 799 точки и все още води с 21 пункта на норвежката. Домрачова е трета със 710.