Даря Домрачова с първа титла за Беларус в Сочи

галерия:

снимка: БТА/AP

Чаровната Даря Домрачова спечели златния медал от преследването на 10 километра в биатлона на зимната Олимпиада в Сочи 2014.

Домрачова измина разстоянието за 29:30.7 минути. На второ място завърши Тора Бергер (Норвегия) с изоставане от 37,6 секунди, а трета се нареди Тея Грегорин на 45,0 секунди от шампионката. (Словения).

Домрачова отнесе конкуренция с перфектна стрелба и ще по-добро бягане. Това е първо злато за Беларус в Сочи и общо второ на зимни олимпийски игри.

Домрачова поведе в преследването след втората стрелба и задържа до края. Тя направи само една грешка на рубежа в последния си опит, но имаше солидна преднина и не позволи да бъде изместена.

Мощната Тора Бергер успя в типичния си стил с мощен спринт в последната обиколка да изпревари олимпийската шампионка Анастасия Кузмина, която водеше след първата стрелба. Словачката обаче пропусна във втората стрелба и в четвъртата, което се оказа решаващо за финала и тя остана на шесто място.

Тея Грегорин също направи много силно бягане в края и финишира само с една грешка в третата стрелба, което и донесе бронзовия медал в дисциплината.