Чужденци идват на Боровец за спускането с велосипеди

Над 70 човека са се регистрирали до момента за участие в "Drop The Mountain Borovets 2013”.

 

Уникално масовo вело-спускане по Мусаленска пътека ще отбележи началото на летния сезон в Боровец.

 

На 11 май от 13:00 е стартът на събитието като ще започне от връх Ястребец (до горна станция на кабинковия лифт - 2369 метра надморска височина), ще премине през снежния Маркуджик ски център, Мусаленска пътека и ще завърши пред хотел „Рила” в центъра на курорта.

 

Още в първите дни на записване за състезанието своята заявка изпратиха любители на байкспусканията от Англия и съседна Гърция.

 

Почти сигурно ще има представители от Македония и Румъния. Трасето е с дължина от 14 километра, като организаторите от Бороспорт гарантират отлични условия и безопасност за състезателите.

 

Надпреварата ще се проведе със съдействието на RAM Bikes, а извозването на участниците ще става в деня на събитието между 09.30 и 11.30 часа, когато ще бъде и опознавателната тренировка по маршрута.

 

Таксата за всички включили се в предварителното онлайн записване е 25лв., а за всички останали на място – 30 лв. Наградите на призьорите ще връчи Министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев.

 

Срокът за предварително записване за надпреварата е 10 май. Всеки, който желае да се включи и е над 16 години, може да се регистрира на сайта на Borovets Bike Park.