Чонгаров: Сочи е стъпка напред в развитието ми

снимка: Guliver/Getty Images

Българският скиор Никола Чонгаров стана поредният състезател, който не остана доволен от опасното трасе, по което той и останалите алпийци трябваше да се спускат във вчерашния слалом, с който бе закрита програмата на олимпийския турнир в алпийските ски в Сочи 2014.

Чонгаров стана единственият роден представител, който успя да се класира за втория манш и имаше всички шансове да подобри 24-ото си място от комбинацията, но се хвана в една от клопките на трасето и пропусна врата.

Въпреки всичко той каза, че като цяло е доволен от участието си в Сочи, което според него е било крачка напред в кариерата му.

Sporta.bg припомня, че именно Никола Чонгаров бе избран да носи българското знаме по време на церемонията по закриването на Игрите, която започва от 18:00 часа днес.

"Тежък слалом, въпреки усилията на организаторите, които непрекъснато подравняваха трасето. Подредбата на вратите, особено във втория манш, бе много коварна.

Карах добре в първия и смятам, че направих едно силно спускане. Дали можех във втория манш да не рискувам и да пусна бавно ските? Не, това не е каране, аз така не мога. Моят стил е да гоня максимума до дупка", коментира алпиецът ни.

Не се получи в слалома, но аз си тръгвам доволен от тази олимпиада. Като цяло това бе стъпка напред в моето развитие", добави Чонгаров.