Четирима българи участват във втория кръг на Балканското по мотокрос

Четирима българи застанаха на стартовата решетка за Гран при на Крешево в Босна и Херцеговина - втори кръг на Балканския шампионат по мотокрос. Той се провежда за класовете МХ, МХ1 и МХ2. Вчера на отлично подготвеното от организаторите трасе се състояха свободните тренировки и квалификациите, като всички фенове и журналисти имаха възможност да следят резултатите “на живо” благодарение на колегите от Timing Solution-Македония.

Съботният ден започна със свободните тренировки на клас МХ, където българинът Тони Цветков (Yamaha) зае първото място в стартовата сесия. Във втората свободна тренировка родният пилот се нареди четвърти, като зае същото място и в квалификацията. Топ 3 тук окупираха сръбски състезатели, като на първото място се класира Милан Стоянович (Yamaha) с време 2:22.308 минути, следван от Немая Петрич (Yamaha, +0.923 секунди) и Габор Сагмайстър (KTM, +3.111 секунди).

Трима български пилоти ще се борят за челните позиции в клас МХ2, като най-добро време регистрира Тони Цветков (Yamaha) - 2:09.827 минути, следван от Един Халилович от Хърватска с Kawasaki, който остана на 1.023 секунди след него. Трети се нареди Момчил Иванов (KTM) с 1.756 секунди пасив, следван от Алекс Димитров (KTM), който - на 1.808 секунди от първия. Същото е подреждането и в клас МХ2 Junior.

В най-големия клас МХ1 македонската звезда Християн Илиоски (Yamaha) отново беше безапелационен и записа най-добро време в квалификацията от 2:05.065 минути, оставяйки на 3.653 секунди Адриан Радута (Yamaha) от Румъния. Трети, с над 5 секунди разлика, се нареди кипърецът Хараламбус Крисантус (KTM) от Кипър. За съжаление в този клас няма български пилоти, но пък те ще продължат доминацията си в третия кръг на шампионата.