Чех изненадващо най-добър на тренировките в Сочи

снимка: БТА/AP

Ондрей Банк от Чехия даде най-добри резултати в последния ден от тренировките в алпийската Суперкомбинация в Сочи.

Защитаващият титлата си от Ванкувър'2010 Боде Милър (САЩ) отново не впечатли с представянето си, но все пак е трети в това класиране. Банк даде време при спускането в Роза Хутор за минута, 54.32 секунди.

Доминик Парис от Италия е втори, на 0.06 секунди, а Милър е трети на 0.17 секунди. Златният медалист от спускането тук Матиас Майер е на 4-о място, изостанал на 0.24 от Банк, а Ивица Костелич от Хърватия е 6-и с 0.79 след първия.

Началният час на спускането в суперкомбинацията на Олимпийските игри в Сочи е изтеглен напред, съобщиха от организационния комитет.

Първоначално беше планирано спускането да започне в 13:00 часа българско време, но след корекцията вече се знае, че ще започне в 12:00 часа.

Началният час на слалома си остава непроменен- 17:30 часа българско време, а причината за издърпването на старта в първата дисциплина за момента не се съобщава.

Финалите в алпийската суперкомбинация ще се проведат утре, петък- 14-и февруари.

Световният шампион Тед Лигети е на 11-о място, а французинът Алексис Пинтуро е на 12-о място. Аксел Лунд Свиндал е един от 16-те скиори, които отпаднаха.

"В момента мога да кажа, че спускането е прекалено лесно и ако не се промени нещо в деня на състезанието, разликите преди слалома няма да са никак големи", коментира Милър след края на тренировъчното състезание по трасето, което е с дължина 3219 метра.

Всеки тук се спуска нормално и разликите и днес не са големи, така очаквам да бъде и утре.

"ФИС се опитва да въведе тази дисциплина като повече привклекателна от гледна точка на атракцията- комбинация от най-бързата и най-бавната в алпийските ски.

С един слаломем манш мисля, че наистина е по-интересно за всички", каза още Боде Милър, цитиран от БТА.