Бостън изравни серията с Монреал, Анахайм би Лос Анджелис

снимка: БТА/AP

Мат Фрейзър направи запомнящ се дебют за Бостън в плейофите на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), след като се разписа в началото на продължението за победа с 1:0 над Монреал.

Мечоците изравниха серията след четвъртия мач, а петият е в Бостън. Фрейзър беше изтеглен в ростъра на Бостън в сряда от сателитния отбор Провидънс, който се състезава в Американската хокейна лига.

Той успя да се разпише след едва 1:19 минути игра в допълнителната част, която беше продължение на вълнуващия, но все пак нулев до този момент мач в Канада.

Фрейзър се озова сам срещу Кари Прайс след удар на Джони Бойчук, който изпрати шайбата зад вратата на Монреал, а стражът на Канадците и защитникът Майк Уийвър не успяха да я контролират.

Теему Селане вкара победния гол за отбора на Анахайм, който се наложи с 3:2 над Лос Анджелис като гост и намали изоставането си след мач номер три. Финландецът се разписа при числено предимство за 2:1, докато Кори Пери вкара първия си гол в серията, а Бен Ловджой довърши Кралете в самия край.

Победата не беше много лесна за Патоците, които бяха подложени на сериозен натиск в последните 9:58 минути. Новакът Фредрик Андерсен обаче спаси седем удара и допусна само гол Майк Ричардс в заключителните секунди, посочва БТА.

Монреал - Бостън 0:1 след продължение
* Серията е равна при 2:2 победи (играе се до 4 победи от 7 мача).

Лос Анджелис - Анахайм 2:3
* Лос Анджелис води с 2:1 победи.